Заешки кюфтета в сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Заешки кюфтета в сос
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Не пропускайте да опитате рецептата за заешки кюфтета в червен сос - сигурни сме, че ще я споделите"

Необходими Продукти

  • заешки бутчета - 2 бр.
  • ябълков оцет - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • хляб - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • картофи - 1 бр.
  • бекон - 100 г
  • олио - 3 с.л. или др. мазнина
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - според нуждите
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - според нуждите
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • галета - 50 г
  • сос
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 500 мл
  • червено вино - 100 мл
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 5 бр. на зърна
  • сол - на вкус
  • чили - 1 ч.л.
  • гарнитура
  • кафяв ориз - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за заешки кюфтета първо трябва да мариноваме заешкото месо. Отстранете костите от месото.

В дълбока купа сложете ябълковия оцет, зехтина и почистения едро нарязан чесън. Разбъркайте. Сложете месото в марината и го намажете, така че целите парчета да са в марината. Покрийте съда с месото с прозрачно фолио и го приберете в хладилник да престои една нощ.

На следващия ден пригответе месомелачка, след което смелете месото от заешките бутчета два пъти на месомелачка. Оставяме месото в едната купа, а в другата слагаме хляба и заливаме с млякото и изчакваме да престои малко, докато млякото се поеме от хляба. Комбинирайте мляното заешко месо и накиснатия хляб.

Обелете картофите и ги сложете във вряща вода за десет минути. След десетина минути извадете картофите от водата и изчакайте да изстинат, когато картофите се охладят, ги комбинирайте с месото и хляба.

Нарежете бекона и го комбинирайте с останалите съставки и месото от заек. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна, след което добавете към останалите съставки. Нарежете магданоза и добавете към месото. Още веднъж смелете цялата смес в машина за кайма.

Разбийте яйцата и добавете към каймата, след което добавете настърганата лимонова кора, сол, черен пипер и бахар. От месото се оформят кюфтета, след което се овалват в галета и се оставят да престоят около петнадесет минути. Добавете мазнината в тигана и запържете всяко кюфте от всички страни.

В останалата мазнина запържете лука и настъргания морков, след това добавете червеното вино и гответе, докато водата се изпари, след това добавете доматения сос, добавете кюфтенцата, нарязани тиквички, дафинов лист, черен пипер, сол и чили. Гответе около двадесет минути.

Сложете кафяв ориз във вода да се свари.

Сервирайте ориза в чиния и залейте кюфтенцата със соса.

Приятен апетит със заешките кюфтета в сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: