Русенски локумки без яйца

IvankaIvanka
Новак
252
322
934
17/12/2013
"Дом, в който често се приготвят русенски локумки, е дом, който е пълен с щастливи деца"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 346
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито и правим кладенче в средата. В него слагаме разбитото със содата кисело мляко и олиото.

Замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина 5-6 мм. Нарязваме кората на квадрати с размери на страните 6-7 см. В средата на всяко парче поставяме от локума. Навиваме всеки квадрат на охлювче.

Нареждаме локумките в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Печем сладките в средно силна фурна.

Готовите топли локумки поръсваме с пудра захар, ароматизирана с ванилия.

Рейтинг

5 10
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
harley
harley
03.02.2014 21:45
:) Много вкусни стават, но ако сложите свинска маз вместо олио стават уникални, :) Да ви е сладко ! П.С, а за количеството брашно - дамата по - отдолу е коментирала :) винаги прибавяй на мекота никога не на мярка :) " БАБА ТАКА КАЗВАШЕ" :)
4
0
Дими
Дими
23.02.2014 10:35
Колко свинска мас се заменя олиото ?
3
0
Венета
Венета
25.12.2013 15:27
Здравейте, изпробвах рецептата, но моля авторите да пояснят, че всъщност брашното НЕ Е е 1 кг, а колкото поеме :) защото "течните съставки" олио и кис.мляко не са достатъчни за омесване на тесто. Иначе се получиха много вкусни локумки...
5
0
Стефка
Стефка
25.01.2014 12:08
да права си ,аз изсипах цялото количество брашно ,след което трябваше да добавям кис. млеко и олио
0
1
daniela dimitrova
daniela dimitrova
17.12.2013 15:45
браво,една хубава и лесна рецепта за локумки,тези 6те ги направя
2
0