Печен цял лук

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Печен цял лук
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Насладете се на това предястие или гарнитура с вкусен печен цял лук!"

Необходими Продукти

  • бял лук - 1 кг
  • магданоз - 1 шепа по желание
  • зехтин - екстра върджин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • аншоа - от консерва 100 г или бекон количество 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и ги сварете във вряща вода за около 10 минути.

Намажете тава за печене и подредете лука един до друг, овкусете със сол и черен пипер, след което покрийте обилно с нарязан магданоз, ако ползвате.

Поръсете със струйка екстра върджин зехтин.

Печете в предварително загрята статична фурна на 180° за около 1 час, докато лукът стане златисто кафяв.

Ако ползвате бекон, го нарежете и поръсете върху лука и запечете на грила.

За супер гратин ефект увеличете температурата до 200°C за последните 10 минути готвене на режим грил.

Аншоата се поставя след изваждане на изпечения лук и се декорира върху всеки по две филенца.

Насладете се на вкусно предястие или гарнитура с вкусен печен цял лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: