Начин на приготвяне
Заека поръсих със сол отвън и отвътре. Останалите подправки ги смесих и масажирах с тях зайчето навсякъде.
С омекнала свинска мас омазах навсякъде зайчето, отвътре също сложих.
Налях в тавата край заека и гореща вода около 150 мл, сложих в свободната част на тавата и няколко овкусени картофа.
Сложих алуминиево фолио и пекох час на 170°C, после обърнах зайчето и долях още малко водичка.
Отново с фолиото още час, да се запече и от другата страна заекът с картофи.
Проверих с вилица за готовност след двата часа и махнах фолиото.
Пекох заека на фурна на 200°C още 15 мин, като леко намазах и с малко краве масло.
От отделилия се сос направих и ориз с гъби за допълнителна гарнитура на целия печен заек.
Стана вкусно!