Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашен бургер с пилешко

Домашен бургер с пилешко

Домашен бургер с пилешко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ех, понякога просто искаме да се поглезим с едно домашно бургерче"

Необходими Продукти

  • За бургер питката
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче прясна /42 г/
  • сол - 40 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр. (1 - то е за намазване)
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 100 г разтопено
  • олио - около 30 мл
  • сусам - за поръсване
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • сос уорчестър - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лимони - сок от 1/2 цитрус
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • пилешко филе - около 800 г
  • царевично брашно
  • галета
  • бяло брашно
  • нишесте - неутрално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват брашно, сол и част от захарта, разбъркват се, към тях се добавят мая, разтворена в малко мляко и останалата захар.

Също така се добавя останалото мляко и разтопено масло с двете разбити яйца, замесва се меко тесто, оформя се на топчета от по 200 г.

Оставят се да втасат до удвояване на обема.

Пекат се хлебчета за бургери на 175 °C за около 25-30 минути. Преди да се сложат във фурната, се намазват с жълтъка на едното яйце с добавеното олио, поръсват се със сусам.

Филето се овалва в смес от царевично брашно, галета, неутрално нишесте и бяло брашно.

Пържим бургерите силно загрята мазнина до златиста коричка.

Сглобяваме домашния бургер с пилешко, добавяме пържени картофи и каквото още пожелаете.

Източник: Emil Dzhorlov - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: