Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашен бургер с телешко месо и песто

Домашен бургер с телешко месо и песто

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Домашен бургер с телешко месо и песто
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Най-вкусно ни е, когато ние сами си приготвим бургерчетата по наш вкус"

Необходими Продукти

  • За питките
  • бяло брашно - 300 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • суха мая - 4 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 40 г
  • сусам
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • телешки бургер - 150 г готов
  • картофи - 50 г бланширани
  • песто - 1 с.л., Дженовезе
  • чедър - 2 листа
  • чери домати - 3 бр.
  • Сос барбекю
  • чеснов сос
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в дълбока купа яйцето (като сме заделили 1/3 белтък за намазване на питките отгоре) със захарта и солта.

Добавяме топлото прясно мляко, разтопеното масло (със стайна температура). След което изсипваме брашното и маята, като омесваме тесто.

Разделяме тестото на четири равни топки. Поставяме тестените топки в тава, покрита с пергаментова хартия, и ги оставяме на топло да втасат (покрити с прозрачно фолио).

След като втасат мажем с белтък, поръсваме със сусам и печем питките за бургер в предварително загрята до 180 °C фурна до готовност. Следва да изпържим картофите (в тиган с олио), след тях телешкия бургер (в същия тиган).

Взимаме една питка и я разрязваме на две половини с нож за рязане на хляб. Потапяме леко всяка половина в останалата мазнина в тигана (където сме приготвили картофите и месото).

Мажем долната половина с песто. После поставяме телешкия бургер, а върху него - лист чедър. Редим върху чедъра нарязаните на шайби домати, а върху тях слагаме втория лист чедър.

Накрая поставяме пържените картофки, сосовете и другата половина на питката.

Да Ви е сладко с моя домашен бургер с телешко месо и песто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: