Начин на приготвяне
Разбиваме в дълбока купа яйцето (като сме заделили 1/3 белтък за намазване на питките отгоре) със захарта и солта.
Добавяме топлото прясно мляко, разтопеното масло (със стайна температура). След което изсипваме брашното и маята, като омесваме тесто.
Разделяме тестото на четири равни топки. Поставяме тестените топки в тава, покрита с пергаментова хартия, и ги оставяме на топло да втасат (покрити с прозрачно фолио).
След като втасат мажем с белтък, поръсваме със сусам и печем питките за бургер в предварително загрята до 180 °C фурна до готовност. Следва да изпържим картофите (в тиган с олио), след тях телешкия бургер (в същия тиган).
Взимаме една питка и я разрязваме на две половини с нож за рязане на хляб. Потапяме леко всяка половина в останалата мазнина в тигана (където сме приготвили картофите и месото).
Мажем долната половина с песто. После поставяме телешкия бургер, а върху него - лист чедър. Редим върху чедъра нарязаните на шайби домати, а върху тях слагаме втория лист чедър.
Накрая поставяме пържените картофки, сосовете и другата половина на питката.
Да Ви е сладко с моя домашен бургер с телешко месо и песто!