Начин на приготвяне
Започнете с пълнежа на тиквеника, като приготвените съставки за нея смесвате в купа и разбърквате добре.
Разтворете готовите фини кори. Вземете една от тях и намажете с малко от мазнината за намазване, поставете втора кора отгоре и отново намажете с олио.
Откъм широката страна на корите, поставете от плънката в редица от единия до другия край и навийте на рехаво руло.
Така процедирате с останалите кори а готовите рула, навийте в намазана с олио тава във формата на охлюв.
Оформения тиквеник, намажете с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете до златисто кафяв загар за около 35 минути.
Готовия изпечен вкусен тиквеник по рецепта Теодора Титова още горещ поръсете с пудра захар.