Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле със зеле и флейка

Печено пиле със зеле и флейка

GoldGold
Чирак
3821092
Печено пиле със зеле и флейка
Снимка: Gold
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • зеле - 1 бр. кисело ( средно голяма зелка)
  • флейка - 1 кг
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете една кисела зелка и я сложете в тавата за печене. Отгоре сложете пилето, което сте овкусили предварително със сол, червен пипер и черен пипер.

Сложете няколко дафинови листа в тавата при зелето. Ако зелето не е достатъчно солено , му добавете сол.

Сложете нарязана на парчета флейката около пилето, върху зелето. По желание може да добавите малко вода. След това се слага олиото и се слага във фурната.

Когато пилето се е изпекло от едната страна. се обръща.

По желание печеното пиле може да се напълни с ориз и зеленчуци или друго.

Печеното пиле със зеле и флейка е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: