Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре и се слагат в тенджера.
Заливат се със студена вода и се прибавя дафиновият лист.
Бутчетата се сваряват до пълна готовност като периодично се отпенват.
След като се сварят, се изваждат от водата, в която са варени и се оставят да изстинат.
Бутчетата се обезкостяват като се премахва кожата.
В тава се изсипва грахът, като се отцежда от водата в бурканите.
Миксът за пуешко се залива с олиото в малка чаша, разбърква се много добре и се оставя 10 мин., докато сухите подправки се накиснат в олиото.
Пуешкото месо се нарежда в тавата с граха.
Прибавя се сушеният праз, червеният пипер, пащърнакът, солта и миксът за пуешко, накиснат в олио.
Грахът с месо се залива с 1 л вода.
Грахът с пуешко и праз се пече 60 мин. на долно ниво във фурната на 200 градуса.