Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашна лешникова паста

Домашна лешникова паста

Домашна лешникова паста1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Вярваме, че тази Домашна лешникова паста е сбъднатата мечта на всички лакомници"

Необходими Продукти

  • лешници - 300 г печени
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • ром - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сироп от агаве - 2 с.л..
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме ядките заедно с рома в малко вода /колкото да са покрити/ за 10 минути.

След това отцеждаме водата и добавяме захарта.

Смиламе фино в блендер, добавяме какаото и маслото, отново пасираме до хомогенизиране.

Добавяме сиропа от агаве и разбъркваме.

Сипваме в бурканче и затваряме плътно нашия течен шоколад.

Домашната лешникова паста е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: