Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
С миксер разбийте белтъците със захарта. Прибавете брашното, лешниците (смлени) и внимателно разбъркайте на ръка.
От получената смес изпечете два блата на 180 °C 20 минути (отделно по 20 минути всеки блат). Изпечените блатове за торта оставете да се охладят.
Първи крем: В тенджера сипете 200 мл прясно мляко и сложете да заври на котлона. Отделно на ръка разбийте жълтъците, пудинга и брашното, прибавете 100 мл студено мляко и тази смес сипете при врящото мляко и варете.
Когато се сгъсти, свалете от котлона и оставете да изстине добре. С миксер разбийте маслото и пудрата захар, сипете при охладената смес и миксирайте добре.
Втори крем: С миксер разбийте жълтъците и пудрата захар и сложете на водна баня. Прибавете маргарина и шоколада за готвене и когато се сгъсти, свалете от огъня и разбийте с миксера. Оставете да се охлади.
Финална стъпка: Сложете първата кора в чиния, намажете я с първия крем, след което отгоре сложете и втория крем и покрийте с втория блат. Украсете вкусната лешникова торта по ваше желание.
Оставете да стегне. Нарежете на парчета и сервирайте празничната торта.
Коментар: Аз намазах отгоре тортата със сметана, вие може да я залеете с шоколадова глазура или фондан - по ваше желание.
Да ви е сладко!