Лешникова торта със сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296652k346
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Лешникова торта със сметана
Снимка: Veca
1 / 2
23/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"Лешникова торта, казвате? Може едно парче. По-големичко"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 10 бр.
  • захар - 250 г
  • какао - 2 с.л.
  • лешници - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • За първия крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилов пудинг - 1 пак.
  • брашно - 1 с.л.
  • маргарин - 50 г
  • За втория крем
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 100 г маргарин
  • шоколад - 50 г за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

С миксер разбийте белтъците със захарта. Прибавете брашното, лешниците (смлени) и внимателно разбъркайте на ръка.

От получената смес изпечете два блата на 180 °C 20 минути (отделно по 20 минути всеки блат). Изпечените блатове за торта оставете да се охладят.

Първи крем: В тенджера сипете 200 мл прясно мляко и сложете да заври на котлона. Отделно на ръка разбийте жълтъците, пудинга и брашното, прибавете 100 мл студено мляко и тази смес сипете при врящото мляко и варете.

Когато се сгъсти, свалете от котлона и оставете да изстине добре. С миксер разбийте маслото и пудрата захар, сипете при охладената смес и миксирайте добре.

Втори крем: С миксер разбийте жълтъците и пудрата захар и сложете на водна баня. Прибавете маргарина и шоколада за готвене и когато се сгъсти, свалете от огъня и разбийте с миксера. Оставете да се охлади.

Финална стъпка: Сложете първата кора в чиния, намажете я с първия крем, след което отгоре сложете и втория крем и покрийте с втория блат. Украсете вкусната лешникова торта по ваше желание.

Оставете да стегне. Нарежете на парчета и сервирайте празничната торта.

Коментар: Аз намазах отгоре тортата със сметана, вие може да я залеете с шоколадова глазура или фондан - по ваше желание.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: