Юнашки гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
18/12/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 904
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. Лукът и половината домати се нарязват на дребно.

Задушаваме всичко заедно в олиото, след което се добавя топла вода и се вари, докато всичко омекне.

Гъбите се нарязват на ивички, чушките - на средно големи парчета, чесънът се обелва на скилидки. Добавяме ги към тенджерата заедно с целите люти чушки и сол на вкус.

Оставяме да ври за 15-20 минути. Прибавяме оризът, нарязани на кубчета останалите домати и 1 ч.ч. вода.

Оставяме ястието да се вари на тих огън за още 15-тина минути.

Готовият гювеч поръсваме с чубрица, копър и магданоз.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар