Юнашки гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Юнашки гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г (овнешко, телешко)
  • олио - 100 мл (1/2 ч.ч.)
  • лук - 150 г (2 - 3 глави)
  • домати - 500 г (6 - 7 броя)
  • гъби - 300 г (2 ч.ч.)
  • чушки - 500 г (5 - 6 броя)
  • люти чушки - 4 - 5 броя
  • ориз - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • чесън - 1 глава
  • чубрица - на вкус
  • копър - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. Лукът и половината домати се нарязват на дребно.

Задушаваме всичко заедно в олиото, след което се добавя топла вода и се вари, докато всичко омекне.

Гъбите се нарязват на ивички, чушките - на средно големи парчета, чесънът се обелва на скилидки. Добавяме ги към тенджерата заедно с целите люти чушки и сол на вкус.

Оставяме да ври за 15-20 минути. Прибавяме оризът, нарязани на кубчета останалите домати и 1 ч.ч. вода.

Оставяме ястието да се вари на тих огън за още 15-тина минути.

Готовият гювеч поръсваме с чубрица, копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: