Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно

GoldGold
Чирак
3821092
Панирани пилешки дробчета с яйца и брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези панирани пилешки дробчета са подходящи както за мезенце, така и за основно ястие с една богата салата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • брашно
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчета се почистват и се слагат в тенджера на котлона.

Заливат се с вода и се оставят да кипнат. След като водата заври, се оставят да се сварят за около 15-20 минути.

След това се махат от котлона и водата се отсипва.

Слага се олио в тиган на котлона, в 1 купа се разбиват яйцата и се слага сол, а в друга се сипва брашно.

Дробчетата се разделят на две и първо се овалват в брашно, после в яйцата и след това в тигана с олиото. Пържат се дробчетата до златисто и се обръщат.

Бързо и вкусно хапване с тези дробчета пане!

В допълнение с една салата и тези панирани пилешки дробчета с яйца и брашно вечерята е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: