Локумки с канела

Локумки с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Нашите локумки с канела са повече от вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • олио - 70 мл
  • мас - 70 г /масло/ разтопена
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • локум - 150 г
  • пудра - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празник е, ухае на канела - пригответе си тези вкусни сладки с локум.

Първо, нарежете локума на продълговати парчета. Смесете в купа олио, разтопена мас и пудра захар. Разбърква се с вилица, да се разтопи.

Прибавете канела и джинджифил, а в киселото мляко разбъркайте содата за хляб да шупне.

Прибавете в тестото, добавете и яйцето.

Разбърква се добре и замесвате меко тесто.

Късате малко топче тесто, сплесква се с длани и поставяте парче локум.

Оформете с продълговата форма и наредете върху хартия за печене.

Печете в загрята фурна 180°C точно за 15 минути и извадете от тавата.

Оваляйте в пудра захар с щипка канела и сервирайте. Меки и вкусни са дни наред, чудесни пръхкави локумки за празника.

Може да се приготвят и с масло , аз опитах с разтопена мас и се получиха страхотни локумки с канела!

Весели и вкусни празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: