Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба Сериола с картофи

Риба Сериола с картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Риба Сериола с картофи
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Избора на вино оставяме на вас!"

Необходими Продукти

  • сериола - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • картофи - 1/2 кг
  • мащерка - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата Сериола често присъства в Адриатическо море, така че винаги, когато имате възможност да я опитате, използвайте я, защото е изключително вкусна.

Почистваме рибата от люспи, опашката и глава. Почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я, след което я слагаме върху салфетките да се отцеди. Напълнете вътрешността на рибата с мащерка. Смесете зехтина със соевия сос.

Картофите се обелват, нарязват се и се изцеждат от сока. Нарежете лилавия лук на кръгчета, след което го смесете с картофите. Намажете с предварително приготвена марината.

Нарежете рибата и напълнете с резенчета лимон, както е на снимката и намажете с марината. Сложете рибата и картофите, и лука в плик за печене и добавете черен пипер.

Печете рибата около четиридесет минути на 200 градуса. Извадете от плика и сервирайте Риба Сериола с картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: