Начин на приготвяне
Рибата Сериола често присъства в Адриатическо море, така че винаги, когато имате възможност да я опитате, използвайте я, защото е изключително вкусна.
Почистваме рибата от люспи, опашката и глава. Почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я, след което я слагаме върху салфетките да се отцеди. Напълнете вътрешността на рибата с мащерка. Смесете зехтина със соевия сос.
Картофите се обелват, нарязват се и се изцеждат от сока. Нарежете лилавия лук на кръгчета, след което го смесете с картофите. Намажете с предварително приготвена марината.
Нарежете рибата и напълнете с резенчета лимон, както е на снимката и намажете с марината. Сложете рибата и картофите, и лука в плик за печене и добавете черен пипер.
Печете рибата около четиридесет минути на 200 градуса. Извадете от плика и сервирайте Риба Сериола с картофи!