Меденки с фонданов принт

Меденки с фонданов принт
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
29/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
72 мин.
Порции
15
"Интересни меденки с принт от фондан - за да бъдете оригинални"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 50 г
  • мед - 100 г
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. равна
  • брашно - 500 или 550 г
  • фонданов принт - 1 лист
  • фондан - бял, моделираща маса
  • за залепване
  • мед
  • вода - за лепило
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с двата вида захар, докато се разтопи. Добавя се течен мед, олио, канела, джинджифил и с брашното, смесено с бакпулвера, се замесва меко тесто, да не лепне.

Завива се с фолио и оставяме за 15 минути в хладилника - да стегне.

Разточете кора дебела 1 см, изрежете кръгче с чаша 7-8 см и наредете върху хартия за печене. Точи се дебело, за да са меки меденките, иначе са твърди.

Печете меденките в загрята фурна 180°C за 10-12 минути и извадете да се охладят.

В чашка смесете 1 ч.л. мед с 30-40 мл вода и разбъркайте, това ползвах за лепило върху фондана.

Поръсете плота с царевично нишесте, разточете тънко белия фондан и със същата чаша изрежете кръгчета. Ако имате ринг - къдрав, още по-добре, но аз още нямам.

С четка за рисуване намажете с меден сироп леко фондана и залепете върху меденката.

Внимателно притеснете отгоре и загладете. Изрежете картинките от фондановия принт, моите бяха кръгли. Свалете прозрачното фолио от обратната страна и леко намажете фондана с меден сироп.

Не мажете принта, да не се размаже картинката. Залепвате върху белия фондан и леко се притиска.

Оставете на стайна температура, защото вода и влага от хладилника могат да повредят принта.

Съхраняват се в плик с цип след 12 часа. Това са първите ми меденки с фонданов принт, подаръци за любими хора.

Весели празници и щастлива Нова година!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! За първи път се получава толкова добре! Единственият съвет, който бих дала за тези, които не обичат много сладко, е да сложат по-малко захар! Страхотни меденки!
12.04.2024 15:44