Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с булгур и кисело зеле

Сарми с булгур и кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сарми с булгур и кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
20 бр.
"Сарми в най-добрите традиции на селската Българска кухня"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1500 гр.
  • свинско месо - 500 гр.
  • булгур - 400 гр.
  • мас - 100 гр.
  • червен пипер - 10 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се задушава в мазнината и се разбърква с червения пипер, след което се прибавя към нарязаното на кубчета свинско месо. Сместа се посолява на вкус и с нея се свиват сарми в зелевите листа.

Поставят се в тенджера, заливат се с вода и малко зелев сок и се варят на тих огън, докато останат на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка: