Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени бутчета с картофи и броколи

Печени бутчета с картофи и броколи

Печени бутчета с картофи и броколи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Бутчета с картофи и броколи за обяд или вечеря - страхотни са"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • броколи - 200 г
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити пилешки бутчета се срязват на две части - долно и горно бутче.

За да се премахнат хормоните от пилето, заварете месото за 20 минути във вряща вода и отцедете, водата изхвърлете.

Смесвате олио с червен пипер, сол, мащерка и малко черен пипер.

С получената смес с четка се намазват добре пилешките бутчета.

Всички зеленчуци се почистват. Обелени картофи нарежете на едро, лук на полумесеци, моркови също, а броколите бланширах за 2-3 минути във вряща вода.

В намазнена тава сложете пилешките бутчета, край тях зеленчуците и овкусете със сол.

Ако има останала мазнина, я сипете в тавата върху зеленчуците и налейте 2 пръста вода.

Сложете пилето с картофи в загрята фурна 180°C и печете до златисто.

Печени бутчета с картофи и броколи - вкусно за обяд или вечеря!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: