Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват във вряща подсолена вода.
Броколите заедно със стеблото се нарязват на дребно.
В тиган или тенджера се сгорещява половината кокосово масло и в него се запържват броколите за кратко.
Трябва да останат хрупкави. След като картофите са се сварили, се охлаждат и се намачкват с вилица или преса.
Копърът се наситнява и също се добавя към сместа.
След като броколите са се запържили, се добавят към картофите.
След това се добавят останалото кокосово масло, зехтин, яйцата и подправките.
Всичко се разбърква много добре. От получената смес се оформят кюфтета, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин.
При мен излязоха 17 зеленчукови кюфтета по 50 г. Пекат се кюфтета от броколи и картофи в загрята на 180 °C фурна, докато станат златисти.
Да ви е вкусно с моите апетитни кюфтета с броколи!