Начин на приготвяне
Измити пилешки бутчета се срязват на две части - долно и горно бутче.
За да се премахнат хормоните от пилето, заварете месото за 20 минути във вряща вода и отцедете, водата изхвърлете.
Смесвате олио с червен пипер, сол, мащерка и малко черен пипер.
С получената смес с четка се намазват добре пилешките бутчета.
Всички зеленчуци се почистват. Обелени картофи нарежете на едро, лук на полумесеци, моркови също, а броколите бланширах за 2-3 минути във вряща вода.
В намазнена тава сложете пилешките бутчета, край тях зеленчуците и овкусете със сол.
Ако има останала мазнина, я сипете в тавата върху зеленчуците и налейте 2 пръста вода.
Сложете пилето с картофи в загрята фурна 180°C и печете до златисто.
Печени бутчета с картофи и броколи - вкусно за обяд или вечеря!
Добър апетит!