Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни бишкоти с орехи и стафиди

Коледни бишкоти с орехи и стафиди

AqAq
Новак
1828202k
Коледни бишкоти с орехи и стафиди1 / 2
18/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
26
"Коледната магия ви позволява да хапвате, колкото си искате коледни бишкоти с орехи и стафиди, без да се притеснявате, че ще напълнеете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 големи
  • брашно - 120 г пълнозърнесто
  • брашно - 60 г друго
  • кафява захар - 70 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче (или 1 ч.л. течна ванилия)
  • орехи - 60 г
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта. Към тях добавяме брашното, бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркваме добре и прибавяме стафидите и нарязаните орехи.

Разделяме готовата смес на 2 равни части. С помощта на лъжица прехвърляме сместа в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене.

Оформяме 2 правоъгълни рула с дължина около 25 см и ширина 6-7 см. Печем към 20 минути в предварително загрята до 170 градуса (с вентилатор) фурна.

Изваждаме тавата от фурната и намаляваме температурата до 160 градуса. Оставяме изпечените бишкоти да се охладят за около 10 минути. След това прехвърляме рулата върху дървена кухненска дъска и ги нарязваме по диагонал на филийки с дебелина около 1-1.5 см.

Подреждаме ги в тавата и връщаме бишкотите обратно във фурната. Печем ги приблизително 10 минути, докато започнат да стават златисти. След това обръщаме сладките от обратната страна и ги запичаме за още 10 минути.

Оставяме готовите коледни бишкоти да се охладят върху решетка и ги съхраняваме в метална кутия или в стъклен буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: