Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев
Бастурма из свиного филеPršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana Mančeva
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пастърма»Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев

Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5633k2k2k8
Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
03/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Чудесно мезе от пастърма от свинско месце по рецепта на шеф Манчев"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се измива много добре. Почиства се от жилите.

В дълбока тава се изсипва морската сол. Прибавя се водата и разбърква много добре.

Във водата се потапя месото, като месото трябва да е покрито с вода. Оставя се да престои 8 ч.

След това месото се изважда от солта и се измива много добре.

Слага се в дълбок съд и се залива със студена вода, така че да е покрито с вода.

Оставя се да престои 10 часа, като на половината от времето водата се излива и се сменя с нова вода.

След като е престояло във водата, месото се изважда и се подшушава много добре.

Червеният пипер, черният пипер, сминдухът, пушеният червен пипер и чубрицата се разбъркват много добре.

Месото се овалва в подправките от всички страна, за да поеме подправките.

Нарежда се върху дървена дъска, отгоре се слага втора дървена дъска и се притиска с тежест.

Оставя се притиснато с тежестта 10 ч.

След това месото се завързва в единия край с капан и се оставя да виси 5 дни на проветрива място при температура 5-7 градуса, за да издъхне пастърмата.

Пастърмата от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: