Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Трицветна питка

Трицветна питка

НиколаНикола
Чирак
27188143
Трицветна питка
Снимка: Никола
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Ефектна и много вкусна трицветна питка"

Необходими Продукти

  • прясна мая - 1 кубче (42 г)
  • вода - 400 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • къри
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 200 мл хладка вода и прибавете захарта. Оставете да шупне.

През това време пресейте брашното на купчинка, направете кладенче в нея и добавете солта, половината олио, останалата вода и шупналата мая.

Замесете меко тесто, оставете го да втасва, докато удвои обема си. След това го премесете и разделете на три топки.

Разточете първата топка, намажете я с част от останалото олио, поръсете обилно с чубрица.

Разточете втората топка, слагате върху първата, намазвате с част от олиото и поръсвате обилно с къри. Повтаряме с третата топка, като нея поръсваме с червен пипер.

Завийте трите кори на руло, нарежете го на напречни парчета, наредете ги едно до друго в предварително подмазана тава.

Оставяме да втаса хубаво и печем питката в умерена фурна до готовност.

Трицветната питка е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: