Паниран лук цвете

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
20/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 113
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете лука. Направете няколко кръстовидни разрези, като внимавате да не срежете напълно лука. Леко разширете разрезите, така че лукът да заприлича на чашката на цвете. Потопете го за 10 минути в студена вода.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. В отделен съд смесете брашното с бирата. При енергично разбъркване добавете жълтъците, олиото, солта и черния пипер. Внимателно добавете разбитите на сняг белтъци и объркайте леко.

Извадете лука и го оставете да се отцеди. Оваляйте го в брашно, потопете го в панировката, а след това го поръсете с галета. Лукът се пържи до готовност в маслена баня. Оставя се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Може да се поднесе със сос по избор.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар