Класическо Особуко

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Класическо Особуко
Снимка: Ники
1 / 3
06/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3
"Не всеки може да направи вкусно Особуко, трябва си желание и старание"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - около 1 кг
  • червено вино - 100 мл
  • масло - 50 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • мащерка
  • брашно
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия джолан за нашето Осо буко почистваме.

В тиган си загряваме мазнина, джолана овалваме в брашно и запечатваме от всички страни.

Джолана оставяме да се охлади и овкусяваме с подправките.

Зеления лук почистваме, измиваме и нарязваме на по-едри парченца.

В гювеч поставяме джолана, нарязания зелен лук, маслото, виното и 50 мл вода.

Слагаме гювеча и готвим на 200°C 1 час, след това намаляваме градусите на 160°C и готвим около 2:30 часа.

Поднасяме класическо Особуко с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: