Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Безглутенов солен кекс с нахут и семена

Безглутенов солен кекс с нахут и семена

Безглутенов солен кекс с нахут и семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Спокойно, без глутен е този солен кекс"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г консерва
  • яйца - 3 бр.
  • овесени трици - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • слънчогледови семена - 1 с.л.
  • моцарела - 100 г
  • риган - или мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За любителите на безглутеново хранене и хранене по Зоната, това е чудесна рецепта, която днес приготвих. Приготвя се лесно и е много вкусен този солен кекс.

Отцеден нахут се слага в чопър или блендер. Добавете 3 яйца, парченца моцарела, сол и риган. Смила се всичко на каша.

В киселото мляко се разбъркват овесени трици, оставят се за 4 -5 минути да омекнат и добавяте в яйцата заедно с бакпулвера.

Разбърква се и прибавяме сурови слънчогледови семена, може и друг вид семена, но не повече от 1 с.л.

Върху хартия за печене в тава 24 см сипвате сместа. Печете мързеливата баница в загрята 180-200°C до леко златисто, при мен за 25 минути беше готова.

Извадете, нарежете на 6 части. Хапва се по 1-2 парчета за закуска.

Добър апетит, уникален е този солен кекс с нахут и семена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: