Начин на приготвяне
За любителите на безглутеново хранене и хранене по Зоната, това е чудесна рецепта, която днес приготвих. Приготвя се лесно и е много вкусен този солен кекс.
Отцеден нахут се слага в чопър или блендер. Добавете 3 яйца, парченца моцарела, сол и риган. Смила се всичко на каша.
В киселото мляко се разбъркват овесени трици, оставят се за 4 -5 минути да омекнат и добавяте в яйцата заедно с бакпулвера.
Разбърква се и прибавяме сурови слънчогледови семена, може и друг вид семена, но не повече от 1 с.л.
Върху хартия за печене в тава 24 см сипвате сместа. Печете мързеливата баница в загрята 180-200°C до леко златисто, при мен за 25 минути беше готова.
Извадете, нарежете на 6 части. Хапва се по 1-2 парчета за закуска.
Добър апетит, уникален е този солен кекс с нахут и семена!