Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печена свинска плешка с терияки сос

Печена свинска плешка с терияки сос

Печена свинска плешка с терияки сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
340 мин.
"Бон апети с тази печена свинска плешка с терияки сос!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - около 3 кг
  • универсална подправка - Kentucky Mix peppers
  • червен пипер - пушен
  • сол
  • карамфил
  • терияки сос
  • краве масло
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинска плешка (цялото парче - 2-3 кг с кожата) отваряте и овкусявате месото с Kentucky Mix peppers, пушен червен пипер, сол.

Завивате рулото и горе нарязвате кожата на ромбове, а в разрезите поставяте карамфил.

Пече се 5 часа на 120 градуса с вентилатор, като преди това се стяга като бонбон със стреч фолио.

Изкарва се, маха се фолиото и се глазира с терияки сос, малко масло и зехтин.

Допичаме свинското за гланц 15-20 мин. на 190 с вентилатор!

Бон Апети с Печена свинска плешка с терияки сос!

Източник: Станислав Януш Гарабедян - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: