Веяно свинско контрафиле

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Веяно свинско контрафиле
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Прекрасна рецепта за домашно веяно свинско контрафиле - мезе за цялата зима"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • сол - 2 кг едра
  • сминдух - 35 г
  • чубрица - 35 г
  • червен пипер - 35 г
  • черен пипер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си слагаме част от едрата сол, след това свинското контрафиле (може да го оставите цяло парче или да го нарачежете на по-малки.

Посипваме филето обилно със сол, оставяме го така 48 часа.

Измиваме го под течаща вода и го оставяме в дълбок съд със студена вода за два часа да се кисне.

След това го оставяме да се оцеди, приготвяме си подправките, като смесим всички и объркаме добре.

Отцеденото месо овалваме добре в подправки, след това пробиваме дупка в единия край и промушваме здрав конец. Закачаме на високо на сухо и проветриво място.

Сушеницата е готова за консумация след около 10 дни.

Страхотно мезе за винце, биричка и не само.

Веяното свинско контрафиле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: