Грис с тиква

Грис с тиква1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Вкусен и много ароматен есенен десерт с тиква и грис си търси гладна компания, която да го оцени и изяде до последната лъжичка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • тиква - малка (около 2 кг)
  • мед - 8 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - ситно смлени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме млякото, захарта и ванилията.

След това при непрекъснато бъркане добавяме гриса. Когато се свари добавяме половината масло се оставя да се охлади.

Разрязваме тиквата на 4 равни парчета по дължина и я почистваме от семките. Подреждаме парчетата в тавичка и ги намазваме със смесените мед и канела.

Наливаме на дъното на тавичката малко вода и печем до омекване на тиквата. Когато е готова я изгребваме с лъжичка от кората и я пасираме с останалото масло.

В десертни купички редуваме грис - пюре докато се запълнят. Най-отгоре поръсваме с орехи или други ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: