Начин на приготвяне
За този вкусен кокосов тарт с Нутела първо направете основата.
Разбийте яйцето със захарта и ванилията. Пресейте брашното и прибавете към него маслото, нарязано на кубчета. Втрийте с пръсти, до образуване на маслени трохи. Прибавете кокосовите стърготини и яйцето със захарта. Замесете тесто за основата на тарта. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Веднага го разстелете във форма за тарт (26 см) и приберете в хладилник за 15 минути.
През това време загрейте фурната на 180 градуса.
Извадете основата за тарта от хладилника и надупчете с вилица. Поставете отгоре хартия за печене и бобови зърна за тежест. Сложете да се пече за 20 минути.
През това време си направете плънката.
Сложете изварата и захарта в дълбока купа. С пасатор пасирайте до гладка, хомогенна смес. Прибавете яйцата и отново пасирайте.
Добре е да ползвате фина сладкарска извара.
Накрая добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.
Разделете сместа на две части. В едната сложете кокосовите стърготини, а в другата лешниковия шоколадов крем, който предварително трябва да разтопите в съд на водна баня или в микровълнова фурна за не повече от 30 секунди. Разбъркайте, за да се смесят добре съставките.
Извадете основата за тарта от фурната, премахнете хартията и бобовите зърна и оставете за 10 минути да се охлади малко.
Отворете фурната, за да спадне температурата, защото плънката се пече на по-ниска, а именно на 130 градуса.
След, това с лъжица гребвайте първо от единия крем за плънката, след това от другия като ги редувате.
Слагах по 2 супени лъжици от едната смес и после още 2 от другата.
Щом двата крема свършат вземете дървено шишче и с него направете шарки, започвайки от центъра към борда.
Сложете тарта да се пече в загрята фурна на 130 градуса с вентилатор за 30 минути. Това, време трябва да е достатъчно да се в твърди, но все пак наблюдавайте, защото всяка фурна е различна. При изваждане плънката е още мека, но след това като изстине се втвърдява достатъчно.
Оставете кокосовия тарт с Нутела да се охлади напълно и после се сервирайте този изключителен десерт.
Да ви е сладко!