Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аранчини в доматен сос

Аранчини в доматен сос

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Аранчини в доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ще останете без думи от вкуса на тези аранчини в доматен сос"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г (аз използвам Арборио)
  • пармезан - 30 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • куркума
  • топено сирене - 120 г (микс от сирена)
  • пилешки бульон
  • брашно
  • галета
  • За соса
  • доматен сок
  • чушки - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих леко ситно нарязания лук и ориза. След това ги сварих, като вместо вода изсипах пилешкия бульон и куркумата.

След като беше готов, изсипах един пакет пармезан (100 г) и 2 яйца. Разбърках хубаво и оставих да изстине.

За пълнеж използвах различни видове топено сирене. Взимам малко ориз и разстилам по дланта. Вътре слагам от топеното сирене и оформям като топче. Овалвам в разбити яйца и галета.

Едната половина аранчини стояха във фризера за 15 минути и след това бяха изпържени в хубаво загрято олио, което почти ги покриваше. След това ги изваждах с решетъчна лъжица и оставях на кухненска хартия.

Другата половина останаха във фризера до другата вечер и тогава изпържих - моите хора казаха, че повече харесват тези, които са престояли 1 денонощие във фризера.

Соса:

Изсипах много ситно нарязаните чушки и запържих леко във мултикукър Philips. Добавих доматения сок и всички подправки. Тъй като ми беше течно, добавих брашно, леко да сгъсти.

Сервирах аранчини в доматен сос със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: