Бабините Пирожки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Бабините Пирожки
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Къде ще намерите по-вкусни пирожки от бабините?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме в дълбока купа и добавяме солта, содата, олиото и топлото прясно мляко.

Омесваме се меко тесто от продуктите, намазняваме го, покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути.

Тестото за пирожките разделяме на равни топки и си оформяме традиционните пирожки.

В дълбок тиган си загрява мазнина и пържим до златист цвят.

Готовите пирожки поставяме върху кухненска хартия.

Поднасяме бабините пирожки със сиренце, сладко или течен шоколад и разбира се - айрянче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: