Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешки дреболийки

Чорба от агнешки дреболийки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Чорба от агнешки дреболийки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Хайде да видим колко от вас обичат такава чорбичка от агнешки дреболии"

Необходими Продукти

  • агнешки сърца - 1 брой
  • бял агнешки дроб - 250 грама
  • домати - 3 броя
  • зелен лук - 2 връзки
  • ориз - 50 грама
  • брашно - 20 г
  • моркови - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките дреболии.

Кипнете вода в тенджера, посолете и пуснете вътре дреболиите. Варете 10-тина минути и ги извадете. Нарежете дроба и сърцето на ситно и ги върнете във водата.

Когато течността кипне отново, добавете наситнените домати и измития ориз.

Направете запръжката. За целта загрейте в тиган олиото и запържете наситнените моркови и лук, сгъстете ги с част от брашното. Сипете всичко във врящата агнешка супа.

От останалото брашно заедно с яйцата и киселото мляко пък се прави застройката.

Свалете чорбата от огъня и сипете веднага застройката. Овкусете с джоджен и черен пипер.

Чорбата от агнешки дреболийки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: