Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Карамелизиран лук

Карамелизиран лук

КристинаКристина
Новак
1110826
Карамелизиран лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Всички питат дали има от този карамелизиран лук"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • кафява захар - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този перфектен карамелизиран лук лукът се реже на полумесеци и се запържва в олиото.

След 3-4 мин се добавя захарта и се бърка, докато се карамелизира.

После се добавя джинджифил на прах и солта и се бърка, докато стане кафеникаво златист карамелизиран лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: