Ароматичен кейк

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ароматичен кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 3 жълтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кокосови стърготини - 2 с.л. или смлени орехи
  • орехи - 1 к.ч. нарязани
  • портокалова кора - 1 к.ч. захаросани
  • стафиди - 1 к.ч.
  • пудра захар
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата, жълтъците и захарта. Добавете постепенно разтопеното масло, млякото.

Бъркайки с дървена лъжица добавете брашното с бакпулвера, 2 с.л. кокосово брашно или смлени орехи, останaлите орехи, стафидите и портокаловите кори. Ако използвате портокалови кори от сладко, първо ги отцедете и ги оваляйте в малко брашно преди да ги добавите в сместа.

Сипете готовата смес в подмазнена и набрашнена форма за кекс. Поръсете отгоре с малко нарязани орехи по желание и изпечете в умерена фурна - може за 10 минути на долен реотан, докато кексът се надигне, а след това пуснете и отгоре.

Готовият сладкиш охладете и обърнете в поднос. Поръсете го обилно с пудра захар, размесена с ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: