Пиле в ароматичен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле в ароматичен сос1 / 2
21/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 с.л. нарязани листа
  • магданоз - 2 с.л. магданоз
  • майорана - 1 щипка
  • ким - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • мента - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко масло задушете нарязаните лук и моркови. Прибавете нарязаното на хапки пилешко, чушките, доматите, чесъна и дафиновия лист.

Продължете да задушавате на слаб огън, като наливате по малко топъл бульон /сварен от костите и кожата на пилето/.

Към омекналото вече месо добавете брашното, размито в малко бульон, останалото масло и червения пипер.

Задушавайте още 10-тина минути и сложете останалите подправки. Поднесете ястието с картофено пюре или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
"Ароматичен" ми хареса :) със сигурност е ароматно, но няма такава дума...
08.05.2016 14:57