Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Сръбска пилешка супа с кнедли

Сръбска пилешка супа с кнедли

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
375207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска пилешка супа с кнедли
Снимка: Korisnik#273643
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешка супа с кнедли - супа, която топли душата!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • моркови - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка
  • вода - 1 л
  • магданоз - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • пшеничен грис - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете половин литър вода и варете пилето за около 30 минути.

Когато пилето се свари, добавете ситно настъргания морков и долейте още половин литър вода. Когато заври, добавете подправките, сол, черен пипер и вегета.

Докато бульонът се вари, в друг съд, първо, разбийте белтъците на твърд сняг, след това добавете жълтъците, след това постепенно добавяйте гриса и бързо разбъркайте сместа с вилица.

Извадете кнедлите с малка лъжица и ги сложете в пилешката супа.

Варете кнедлите за 2 минути. Отстранете от котлона и поръсете с наситнен магданоз.

Пилешка супа с кнедли е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: