Начин на приготвяне
Обелете и пасирайте доматите.
Наситнете лука, моркова нарежете на кубчета, а чушките - на тънки ленти.
Сипете олио в тава и го загрейте. Запържете до леко омекване морковите, чушките и лука.
След това сипете пасираните домати. Поръсете със сол и захар, гответе до сгъстяване.
Свалете лютеницата от огъня и я поръсете с прясно нарязан магданоз.
Може да я оставите така или да изчакате леко да се охлади и да я пасирате.
Сипете лютеницата в бурканчета, затворете и стерилизирайте за 10 минути от момента на завирането на водата.
Чорбаджийската едросмляна лютеница е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за лютеница на фурна, традиционен айвар или кьопоолу.
Коментари