Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Чорбаджийска едросмляна лютеница

Чорбаджийска едросмляна лютеница

Чорбаджийска едросмляна лютеница4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Знаем, че искате рецептата за чорбаджийската лютеница, затова вече я имате"

Необходими Продукти

  • домати - 4.5 кг (сорт Рома)
  • чушки - 1 кг
  • лук - 500 грама
  • магданоз - 1 връзка
  • моркови - 10 броя
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и пасирайте доматите.

Наситнете лука, моркова нарежете на кубчета, а чушките - на тънки ленти.

Сипете олио в тава и го загрейте. Запържете до леко омекване морковите, чушките и лука.

След това сипете пасираните домати. Поръсете със сол и захар, гответе до сгъстяване.

Свалете лютеницата от огъня и я поръсете с прясно нарязан магданоз.

Може да я оставите така или да изчакате леко да се охлади и да я пасирате.

Сипете лютеницата в бурканчета, затворете и стерилизирайте за 10 минути от момента на завирането на водата.

Чорбаджийската едросмляна лютеница е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за лютеница на фурна, традиционен айвар или кьопоолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Изключително вкусна!
19.01.2022 10:45