Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Безглутенови бисквити с тиква и шоколад

Безглутенови бисквити с тиква и шоколад

Безглутенови бисквити с тиква и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Нямат глутен, само страхотен вкус тези бисквитки с тиква и шоколад"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • овесени трици - 150 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • краве масло - 40 г разтопено
  • тиква - 1 ч.ч. от 250 г настъргана
  • парчета шоколад - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези диетични сладки настържете обелена тиква и измерете 1 чаена чаша от 250 мл.

Сипете я в каната на чопър. Добавете яйцето, разтопено масло, кафява захар, канела, бакпулвера.

Блендирай за кратко да се смесят продуктите.

Получа се лепкава смес. Прибавете и парченца нарязан с нож шоколад и разбъркайте с лъжица.

Гребвате от сместа и оформяте бисквитки върху хартия за печене.

Печете в умерена фурна 180°C за 13-15 минути.

Поднесете безглутеновите сладки с чай или кафе.

Много вкусни и без глутен! Добър апетит!

Маслото може да бъде и от кокосово, но аз приготвих безглутенови бисквити с тиква и шоколад с краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: