Туршия с карфиол и камби

редакция:
IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Туршия с карфиол и камби3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
"Любимото мезенце за зимата е тази вкусна туршийка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 3 килограма
  • камби - 3 кг
  • целина - 2 глави
  • моркови - 1500 грама
  • оцет - 1500 мл
  • дафинов лист - 3 броя
  • сол - 200 г
  • захар - 200 г
  • олио - 1.5 ч.ч.
  • вода - 1.5 л
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре всички зеленчуци. Поръсете ги със сол и захар, приберете тавата на хладно за около 7 чавса.

Отцедете отделения сок и го смесете с вода - течността трябва да е 1500 мл. Добавете оцета, олиото и посочените подправки.

Сложете саламурата на огъня и я кипнете.

Разпределете зеленчуците в буркани и ги залейте с маринатата.

Затворете бурканите. След 3 дни прецедете сока от царската туршия и отново го върнете в бурканите.

Туршията с карфиол и камби е готова.

Виж също защо се слага мед на туршията, как се реди царска туршия и как да запазим туршията по-дълго време свежа и хрупкава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: