Начин на приготвяне
Приготвяне:
Сложете лешниковото брашно и лененото семе в дълбока купа заедно с двата вида масла и етеричното масло и разбъркайте до хомогенизиране.
Изсипете сместа в тавичка с диаметър 18 сантиметра.
Притиснете добре сместа към основата на тавичката, за да се образува блат като за чийзкейк.
Изсипете сметаната в касерола и поставете на котлона.
Когато загрее, добавете начупената на парченца какаова маса и бъркайте, докато се разтопи.
Смелете еритритола на прах в блендер и го добавете към сместа заедно с етеричното масло от портокал.
Разбъркайте добре до хомогенизиране и изсипете сместа върху блата.
Изчакайте да изстине и приберете кето сладкиша в хладилник, за да стегне.
След това декорирайте кето тортата със сурови лешници.
Приятен апетит!