Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Кето чипс от тиквички

Кето чипс от тиквички

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кето чипс от тиквички
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"За спазващите кето диета предлагаме един апетитен чипс от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • пармезан - 3 с.л. фино настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса
  • кокосов йогурт - 5 с.л.
  • бадемов тахан - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сусамови семена - 1 с.л., запечени и смлени
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 2 - 3 свежи стръкчета
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За чипс от тиквички използваме по-малки, най-добре бейби тиквички, които са без семенна част.

Измиваме ги и ги нарязваме на тънки шайби.

Поставяме ги за около 10 минути в купа с ледена вода.

Подсушаваме ги внимателно и ги овалваме в сместа от пармезан и бадемово брашно.

Подреждаме тиквените кръгчета върху намазнена със зехтин хартия за печене.

Запичаме чипса в предварително загрята фурна на 160 °C до готовност.

За соса кокосово тахини смесваме веган йогурта с тахана, зехтина, пресования чесън и смления запечен сусам.

Разбъркваме до хомогенна смес, овкусявайки я със сол на вкус.

Прибавяме наситнен копър.

Поднасяме хрупкавия кето чипс от тиквички, в комбинация със сос от кокосово йогурт тахини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: