Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Енчиладас»Енчилади от тиквички

Енчилади от тиквички

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Енчилади от тиквички
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Ние внасяме аромата на Мексико на вашата маса. Приятно!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • кайма - 450 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л
  • чили на прах - 2 с.л.
  • доматен сос - 30 мл
  • чедър - 100 г сирене
  • монтерей джак - 100 г сирене
  • заквасена сметана - 200 мл
  • зехтин - според нуждите
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - според нуждите
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган на котлона запържете каймата със ситно нарязания лук и пасирания чесън - до златисто кафяво.

Добавете кимион, сол, черен пипер, чили и половината доматен сос, след което варете още няколко минути.

Нарежете тиквичките по дължина на тънки ивици (до 2 мм дебелина). Сгънете една до друга 3 ленти тиквички (така че да се припокриват малко по краищата), след това нанесете лъжица-две плънка отгоре и нагънете на руло (както правите с истинските енчилади).

Така сложете всички тиквички в намазнен огнеупорен съд. Намажете с останалата част от доматения сос.

Поръсете с настърганите сирена чедър и Монтерей Джак.

Печете енчилади от тиквички 20-30 минути на 180°C.

Намажете със заквасена сметана и поръсете с магданоз.

Сервирайте енчилади от тиквички, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: