Начин на приготвяне
Тестото се оставя на стайна температура. В това време се нарязва празът.
В дълбок тиган се налива около 60-70 мл олио, прибавя се празът и се задушава.
Когато намали обема си, към него се прибавят каймата, сиренето и подправките.
Когато и каймата се запържи, се сваля от котлона.
Тестото се разточва на тънка кора, около 3 см. Ако залепва, се поръсва с брашно.
Върху кората се разпределя плънката за баницата с праз.
Навива се на руло и се слага в намазнена тава.
Оставя се да втаса около един час или докато напълни тавата.
Вкусната вита баница се слага да се пече в студена фурна на 180 градуса с вентилатор.
Когато се зачерви, се изважда от фурната. Поръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине.
Витият празеник с кайма е готов!