Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Жълт сладкиш с вишни

Жълт сладкиш с вишни

VanjicaVanjica
Чирак
14120714
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Жълт сладкиш с вишни
Снимка: Vanjica
2 / 3
23/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
19 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
34 мин.
Порции
12
"Всичко, от което се нуждаете сега ="

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 50 г
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • вишни - 350 г
  • Пълнеж
  • мляко - 300 мл
  • ванилов пудинг - 3 пакетчета
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 200 мл мляко на котлона да заври. В останалите 100 мл разбъркайте пудинга и захарта, след което сварете сместа.

Разбъркайте до сгъстяване, отстранете от котлона, покрийте директно върху пудинга с фолио или плик и оставете да изстине напълно.

Включете фурната да загрее на 200 градуса. Белтъците се разбиват на силна и твърда пяна със захарта. Добавете жълтъка и олиото, след което разбийте отново.

Накрая се пресяват брашното и бакпулвера и всичко се разбърква, за да няма бучки.

Сипете в голяма тава с размери 40 х 30 см, наредете вишните и изпечете плодовия сладкиш, а фурната намалете на 180 градуса. Печете от 20 до 25 минути в зависимост от фурната.

Отстранете изпечената кора с хартия и оставете да изстине. Разбийте маслото на стайна температура, след това добавете охладения пудинг и разбийте всичко заедно.

Изстиналата кора разрежете наполовина, след което намажете с половината от плънката, прегънете другата кора и намажете с останалата плънка. Отгоре може да украсите сладкиша с вишни с бита сметана.

Получава се страхотен жълт сладкиш с вишни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: