Начин на приготвяне
Сложете 200 мл мляко на котлона да заври. В останалите 100 мл разбъркайте пудинга и захарта, след което сварете сместа.
Разбъркайте до сгъстяване, отстранете от котлона, покрийте директно върху пудинга с фолио или плик и оставете да изстине напълно.
Включете фурната да загрее на 200 градуса. Белтъците се разбиват на силна и твърда пяна със захарта. Добавете жълтъка и олиото, след което разбийте отново.
Накрая се пресяват брашното и бакпулвера и всичко се разбърква, за да няма бучки.
Сипете в голяма тава с размери 40 х 30 см, наредете вишните и изпечете плодовия сладкиш, а фурната намалете на 180 градуса. Печете от 20 до 25 минути в зависимост от фурната.
Отстранете изпечената кора с хартия и оставете да изстине. Разбийте маслото на стайна температура, след това добавете охладения пудинг и разбийте всичко заедно.
Изстиналата кора разрежете наполовина, след което намажете с половината от плънката, прегънете другата кора и намажете с останалата плънка. Отгоре може да украсите сладкиша с вишни с бита сметана.
Получава се страхотен жълт сладкиш с вишни!