Начин на приготвяне
Смесете пудинг на прах, захар и 100 мл мляко до гладкост. Сварете 300 мл мляко в тенджера, свалете от котлона и разбъркайте с пудинга.
Поставете обратно на горещия котлон и разбъркайте и оставете да къкри около 1 минута. Сложете пудинга в купа, покрийте горещ, директно със стреч фолио и оставете да изстине за поне 2 часа
Сварете 100 мл мляко, 100 мл вода, захар, сол и масло в тенджера. Добавете брашното наведнъж и бъркайте с лъжица, докато тестото се отдели от дъното на тавата.
Сложете тестото в купа и веднага разбъркайте 1 яйце. Оставете да изстине за около 10 минути и разбъркайте едно по едно останалите яйца. Поставете в пош със среден накрайник по избор, кръгъл или звездообразен.
Постелете тавата за печене с хартия за печене. Поставете 8 ленти (всяка с дължина около 10 см) върху хартията за печене. Печете в предварително загрята фурна (електрическа печка: 225 °C/ циркулиращ въздух: 200 °C/ за 20-25 минути. Готовите еклери се оставят да изстинат
Разбийте заквасената сметана с бъркалката на ръчния миксер за около 4 минути. Разбъркайте пудинга с бъркалката на ръчния миксер до гладкост. Добавете заквасена сметана и разбъркайте.
Напълнете пудинга от ванилова заквасена сметана в плик с дългият тесен накрайник или разрежете еклерите на напълнете с средният накрайник като напълните долните половини на еклера с пудинга и сложете капака.
Разтопете кувертюра на топла водна баня. Покрийте еклерите с лентички шоколад с помощта на малка лъжица. Украсете по избор аз избрах шам фъстък.
Насладете се на вкусните еклери с пудинг и заквасена сметана.