Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Мезета»Мезе от осолено месо тип Брезаола

Мезе от осолено месо тип Брезаола

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Мезе от осолено месо тип Брезаола1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
72 мин.
Общо
82 мин.
"Сигурни сме, че много ще ви хареса това домашно мезенце"

Необходими Продукти

  • говеждо - 1 кг месо /телешко бонфиле/
  • морска сол - 100 г
  • захар - 100 г кристална
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • лют пипер - 2 с.л. сладък или червен
  • олио - 3 с.л.
  • водка - 150 мл качествена или коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плик за печене на месо и зеленчуци сипваме солта, захарта, черния пипер, олио, коняк.

Добавяме месото и връзваме плика здраво, като на ден го разтръскваме добре 2-3 пъти.

Държим на студено в хладилник 3-4 дни.

Отцеждаме добре и подсушаваме със салфетки, без да мием месото.

Овалваме го в червения пипер и закачаме за 12 часа на студено.

Сваляме от куките за сушене и увиваме във фолио телешкото филе.

Прибираме пастърмата на студено в хладилника.

Дано ви хареса тази мезе от осолено месо тип Брезаола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: